Een schermpje op de sensor

handig?

Vroeger hadden sensoren een LCD schermpje waarop je de waardes kon aflezen. Dat moest ook wel, want de waardes werden veelal niet opgeslagen. Tegenwoordig zijn daar verschillende moderne equivalenten van, zoals een groot Android achtig scherm, een weerstation look-a-like of een lamp die groen of rood brandt.

De Cobra Climate sensor heeft dat allemaal niet, en dat is bewust. Een paar redenen om geen schermpje te willen hebben zijn:

  • Het is niet altijd handig dat iedereen ziet wat er op het scherm staat. Mensen zouden verkeerde conclusies aan meetwaarden kunnen verbinden. Bijvoorbeeld dat de ventilatie niet op orde is, terwijl er in werkelijkheid alleen even een raam open had gemoeten. Er is niet altijd behoefte aan ‘meedenkers’.
  • Een rood of groen lampje kan irritant zijn. Onder welke omstandigheid moet hij rood worden? En als je besluit om deze te negeren, gaat hij daarna dan weer uit?
  • Het kan kapot gaan.
  • Het oog wil ook wat. Wij vinden de sensoren met lampjes en schermpjes eenvoudigweg lelijk.

Maar bovenal: het is niet nodig. Uiteindelijk geeft het lampje of schermpje een momentopname, en zegt het niet veel over trends en ontwikkelingen die voor een gebouwbeheerder interessant zijn.

Voor directe notificaties zijn er modernere alternatieven die precies de juiste personen op de juiste tijd informeren. De Cobra Climate sensor maakt gebruik van:

  • Instelbare push notificaties bij het overschrijden van waarden

 

 

 

Over Cobra Climate

Cobra Climate maakt het klimaat bestuurbaar. Zodat mensen minder snel ziek worden en productiever zijn. Door het meten van luchtvochtigheid, CO2 en temperatuur kun je concreet en onderbouwd actie ondernemen om je locatie gezond te houden. Wil je ook een gezond gebouw? Bel of stuur een berichtje!