Ventileren op school

van groot belang.

Een goed ventilatiesysteem is essentieel voor het borgen van de luchtkwaliteit, wat de verspreiding van het virussen via aerosolen sterk vermindert. Start met het meten van CO2 om de effectiviteit van ventilatiesystemen te bepalen!

Dit gaat verder dan alleen Covid, ventilatie helpt ook de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Het aanleggen van een verbeterd ventilatiesysteem is een dure aangelegenheid waarvan de kosten niet voor elke school op te brengen zijn. Maar is dat wel nodig? Wij denken dat het veel slimmer en goedkoper kan, door te beginnen met continue meten van de CO2 waarden in de verschillende ruimtes. Daarmee kun je gericht maatregelen nemen, alleen waar het telt.

Hoe meet je continue de effectiviteit van je huidige ventilatiesysteem? Het CO2-gehalte is hiervoor de belangrijkste indicatie. En dit gehalte varieert continu, afhankelijk van veel factoren zoals de luchtstromen, het aantal mensen, de tijd van het jaar maar ook van type gebouw. Je moet dus permanent meten om de luchtkwaliteit in het geheel op orde te houden. Hier is een systeem voor nodig dat dit in Real Time doet. Het feit dat er een systeem is dat een Groen of Rood lampje weergeeft wanneer iets goed is, is niet meer van deze tijd. We hebben Real Time informatie nodig die duidelijk en overzichtelijk wordt weergegeven om adequaat met dit probleem om te kunnen gaan. Het is noodzakelijk dat de metingen middels een centraal platform te benaderen is en dit te allen tijde.

 

Plaats tegen lage kosten CO2-meters en bespaar op stookkosten.

Dit is eenvoudig op te lossen door het plaatsen van goede CO2-meters in elke ruimte. Het voordeel is dat daarmee niet alleen aangetoond wordt dat het goed zit, maar dat dit ook de stookkosten kan verlagen. Immers, op een bepaald moment is het CO2-gehalte goed en dan kan het raam weer even dicht en de verwarming zachter. Juniper heeft samen met onze technologiepartner Cobra Climate reeds een oplossing ontwikkeld wat per direct inzetbaar is en tegen relatief lage kosten. Neem gerust contact met ons op om dit met ons te bespreken.

 

Plaats tegen lage kosten CO2-meters en bespaar op stookkosten.

https://nos.nl/artikel/2412529-scholen-weer-open-maar-regie-bij-aanpak-ventilatie-ontbreekt