Sweco Happy Building appMet Internet of Things.

Ongeveer 2 minuten leestijd

In opdracht van Sweco en samen met partners Appedemic en TNO is een nieuw concept ontwikkeld waarmee we mensen helpen zich lekker te laten voelen in gebouwen. Op basis van 2e generatie Cobra Climate sensoren. Gelanceerd op de Provada.

Sweco Happy Building app<span>Met Internet of Things.</span>

In veel gebouwen is hak-en breekwerk lastig, en/of is het gebruik van bestaande IT netwerken niet snel mogelijk ivm processen en procedures (van derden). Met onze Climate Sensors kunnen we supersnel een oplossing implementeren.

Wat hebben we gedaan

Happy Building is een unieke combinatie tussen (1) het meten van het gedrag van het gebouw, (2) het meten van het gedrag van de gebruiker en (3) het actief meten van de gebruikerstevredenheid. Het systeem maakt gebruik van big data technologie, hoogwaardige sensortechnologie (o.a. klimaat), aanwezigheidsbepaling en app technologie.

Het unieke van dit concept is het feit dat het (1) volledig los functioneert van een aanwezig (klimaatbeheersing)systeem, waardoor het in ieder bestaand en nieuw gebouw kan functioneren, (2) daadwerkelijk aanwezigheid volgt van de gebruiker en (3) de big data ook direct toegankelijk maakt voor het optimale gebruik van de gehuurde ruimte. Het gebouw leert de gebruiker kennen en de gebruiker het gebouw. Het concept was initieel bedoeld om van te leren en is later in andere vorm in productie gegaan.

De resultaten

CO2 waardes meten - Koppelen met gebruikersgedrag - Big data.

Meer informatie?

Neem contact met ons op.

Polygon Buildings