Goed nieuws voor concertgangers?

25 september 2021 - Ongeveer 1 minuut leestijd

Onderzoekers in Duitsland hebben misschien goed nieuws voor gefrustreerde concertbezoekers over de hele wereld wier activiteiten worden beperkt door de verspreiding van het coronavirus.

Analyse van een binnenconcert dat in augustus door wetenschappers werd opgevoerd, suggereert dat de impact van dergelijke evenementen op de verspreiding van het coronavirus "laag tot zeer laag" is zolang de organisatoren zorgen voor voldoende ventilatie, strikte hygiëneprotocollen en beperkte capaciteit, aldus de Duitse onderzoekers. wie het onderzoek heeft uitgevoerd.

"Er is geen argument om zo'n concert niet te houden", zei dr. Michael Gekle, onderdeel van het team van de Martin Luther Universiteit Halle-Wittenberg die het onderzoek leidde, in een interview. "Het risico om geïnfecteerd te raken is erg laag."

Goed nieuws voor <span>concertgangers?</span>

Sommige experts waren sceptisch over de resultaten en zeiden dat er meer informatie nodig is over hoe onderzoekers de modellen gebruikten.

Bekijk hier het volledige onderzoek op de site van New York Times.

Over Cobra Climate

Cobra Climate maakt het klimaat bestuurbaar. Zodat mensen minder snel ziek worden en productiever zijn. Door het meten van luchtvochtigheid, CO2 en temperatuur kun je concreet en onderbouwd actie ondernemen om je locatie gezond te houden. Wil je ook een gezond gebouw? Bel of stuur een berichtje

Wil je ook een gezond gebouw?

Meer resources.