Samenwerking metJuniper Mist

25 september 2021 - Ongeveer 2 minuten leestijd

Samen bereik je meer. Daarom hebben Cobra Climate en Juniper Systems de samenwerking opgezocht met als doel om een gezonde en veilige werkomgeving te realiseren. Het belang van een veilige en gezonde werkomgeving is namelijk nog nooit zo groot geweest!

Primaire organisaties zoals gezondheidszorg en onderwijs hebben we nodig als nooit tevoren. Dan moet het gebouw ook zo gezond mogelijk zijn.

Een van de oplossingen om een best mogelijke werkomgeving te creëren, is het beheersen van de binnenomgeving. Frisse lucht moet in relatie tot het aantal bezoekers en dat kan zonder te meten alleen op een hele grove manier: de ventilatiesystemen volop aanzetten, of alle ramen en deuren open. Dat is heel erg energie-onzuinig en vaak niet eens mogelijk. Dat moet dus anders.

Daarom hebben Mist en Cobra Systems de handen ineengeslagen om een eenvoudig te implementeren end-to-end oplossing te bieden. We bieden door de inzet van sensoren, WiFi en een dashboard direct realtime inzicht in de binnenomgeving. Hoe druk het is, en hoe hoog de luchtkwaliteit is. Met instelbare triggers en alerts. En niet te vergeten: overzichtelijke rapportages.

Bekijk de link om meer te lezen over de mogelijkheden van MIST.

Samenwerking met<span>Juniper Mist</span>

Artikelen over ventilatie

Vanaf het begin de Covid-19 pandemie zijn wetenschappers actief om het virus te onderzoeken. Hoe kan het virus bestreden worden en hoe kan verspreiding zoveel mogelijk worden voorkomen.

Vooral over het laatste zijn er veel verschillende en soms tegenstrijdige inzichten. Covid-19 onderscheidt zich niet van andere virussen in de zin dat het zich verspreidt via contact en lucht.

Onderstaand zijn een aantal artikelen opgenomen die betrekking hebben over verspeiding via lucht en de noodzaak van een goede ventilatie.

  • Huidige ventilatierichtlijnen niet voldoende in de strijd tegen Corona. Bekijk het artikel van TU Delft.
  • Small droplet aerosols in poorly ventilated spaces and SARS-CoV-2 transmission. Bekijk het artikel van The Lancet.
  • Can good ventilation help in stopping COVID-19 spread? Bekijk het artikel van UtrechtCentraal.com.

Hoe weet je of je voldoende ventileert?

Of dat er voldoende schone lucht aanwezig is. Dat is eenvoudig te meten door een CO2 meter. Dit kan een eenvoudige losstaande meter zijn met een lampje die aangaat bij bepaalde waarde. Of een luxe uitgebreide meter die naast de CO2 nog vele andere waarden meet. Wat nodig is, is afhankelijk van de situatie en het doel waarvoor een CO2 meter wordt aangeschaft.

Bekijk de Cobra Sensor Plus voor meer informatie wat Cobra Climate voor jou kan betekenen. Of neem gewoon contact op, we vertellen je graag alles.

Wil je levertijd en kosten weten?

Dat is heel eenvoudig. Laat je email achter en we nemen binnen enkele uren contact met je op. Uiteraard geheel vrijblijvend.

Over Juniper en Mist

Juniper is leader in de Magic Quadrant.

Over Cobra Climate

Cobra Climate maakt het klimaat bestuurbaar. Zodat mensen minder snel ziek worden en productiever zijn. Door het meten van luchtvochtigheid, CO2 en temperatuur kun je concreet en onderbouwd actie ondernemen om je locatie gezond te houden. Wil je ook een gezond gebouw? Bel of stuur een berichtje!

Wil je ook een gezond gebouw?

Meer resources.